Johan de Vries

Al eerder maakte ik melding van de bijzondere verhalen van Johan de Vries die ooit het boekje ‘ Het spookte in Zeeuwsch Vlaanderen’ schreef wat ik als kind helemaal grijs gelezen heb. Nu bestaat er ook een mooi audio fragment van Johan de Vries op YouTube.

Zelf ben ik inmiddels ook weer bezig met het uitgeven van mijn boekje. Door de corona maatregelen was dat even op losse schroeven komen te staan maar er wordt nu hard gewerkt aan een presentatie in de zeer nabije toekomst in Hulst.

In het audio gesprek spreekt Johan over de wonderbaarlijke geschiedenis van rondvliegende aardappelen op een boerderij in Magrette. Dat betreft de boerderij die ik nog geschilderd heb met het bloeiende mosterdveld ervoor.

Mosterdveld bij Magrette 100 x 160 cm.

Ik heb met heel veel plezier zitten luisteren naar de stem van Johan de Vries. Ik heb hem niet gekend en nooit ontmoet, maar zijn boekje behoort tot een van mij heiligdommen in de boekenkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *