Spielatten

Paulette, de mevrouw van de Zeeuwsche Kringloopbeurs, bewaart wel eens wat voor me. Zoals spielatten. Die zijn bij mij altijd welkom. Ze komen af van een kunstenaar uit Zuiddorpe die, naar ik me heb laten vertellen, verhuisd is. Hij deed iets bijzonders met afzetlint. En daar zitten nog restanten aan die ik er afhaal om de latten opnieuw te kunnen gebruiken. Zijn naam is Theo Tomson. Google maar eens op zijn naam en dan zie je wat voor bijzonder werk hij maakt met zoiets simpels als afzetlint.

Op de ezel staat werk waar ik momenteel aan bezig ben. Het laatste, tweedelige, schilderij van de processie te Bari, voor het altaar retabel voor Sinterklaas. Daar ben ik deze maand nog druk mee, want aan het eind van de maand moet het klaar zijn.

Het is altijd een beetje wrang als je werk van een ander (wat gelukkig door hem zelf al was afgespannen) laat verdwijnen. In dit geval is er niets meer te zien van wat het ooit was.

Van wanorde naar orde. Blanke spielatten liggen klaar voor hergebruik. Mijn handen jeuken om weer aan de slag te gaan met iets anders dan het retabel, maar dat moet nog even wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *