Kleurcorrectie

Naast de crowdfunding campagne voor het boekje ben nog steeds elke dag aan het werk aan het altaarretabel voor Sinterklaas. Vandaag kwam het moment dat alle blanke delen van het monumentale houtwerk op kleur gebracht moesten worden. Dat doe ik met twee tinten kleurwas. Zo wordt het één geheel. Alle nieuwe delen die voor het retabel gemaakt zijn en alle blanke delen hebben nu dezelfde kleur als de rest van het retabel. Op zich is dat niet zo’n moeilijke klus, maar het hele geheel moet er oud en doorleefd uit blijven zien om het de juiste uitstraling te geven. En dat is aanzienlijk meer werk. Het is een beetje te vergelijken met decorbouw voor film. Met dit verschil dat al het hout wat in dit retabel verwerkt zit ook echt oud is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *