De molen van Zuidzande (2)

De molen van Zuidzande 100 x 145 cm,

Al langere tijd wilde ik de molen van Zuidzande een keer schilderen. Aanvankelijk vanaf het pad dat naar de molen leidt. Dan zie je, rechts, het huis van de molenaar en ik kan me ook nog de moestuin herinneren die voor dat huis door de molenaar aangelegd was. Maar ik koos afgelopen zomer voor deze positie. De molen van Jan Leen en het Zeeuwse landschap.Helemaal links op het schilderij zie je nog net een rieten dak van een idylisch landhuis dat daar nog niet zo lang geleden gebouwd is.

Het schilderij gaat straks naar de galerie van Anne Mannaerts (Lokaal 54 in Terneuzen) waar ook de rest van mijn ‘Zeeuwse collectie’ te zien is. Je kunt de galerie voorlopig alleen bezoeken op afspraak. Na het corona gelazer is de galerie weer gewoon open.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *