Het portret van Wiese

Met Anouschka ben ik naar Middelburg gegaan waar Michele, uit Middelburg, een pracht van een 17-de eeuws kostuum heeft gemaakt voor ‘Wiese’. Dat portret ga ik straks schilderen voor het boek over ‘De gesel van Axel’. Op het standaardboek komt dat portret in kleur op de cover te staan en in het handgedrukte boek komt het portret als plaat in het boek te staan.

Het ging buitengewoon snel en goed. Ik heb schitterende foto’s en ik kan vanavond al aan de slag met schetswerk.

Het drukken van het boek op de Albion pers zal nog even duren omdat eerst nog onderdelen voor de pers opgemeten en gemaakt moeten worden. Ook moeten alle tekeningen nog worden omgezet in bruikbare clichés. Dat is een proces wat ik straks zelf kan doen in het atelier met de cliché machine die ik laatst heb opgehaald in Sambeek.

Alles kost tijd en geduld is een schone zaak. Maar stap voor stap komt het drukken van het boek dichterbij. Veel stappen zijn al gezet. De laatste stappen zijn altijd het lastigst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *