Site even uit de lucht

Omdat mijn site enkele dagen uit de lucht was deel ik vandaag de twee filmpjes die ik niet heb kunnen posten. De eerste was een filmpje over de verbouwing (uiteraard) waarin ik je laat zien hoe we de nok van het dak aan het leggen zijn.

Het tweede filmpje is die van gisteren waarin ik uitleg hoe je snel rijk kunt worden door de prijs van schilderijen aan de prijs van gas te koppelen. Dakpannen zijn bijvoorbeeld aan die prijs gekoppeld. Dat kreeg ik te horen bij Wijfels, onze IJzendijkse dakpannen koning, die me negen nokpannen leverde die ik keihard nodig had om het dak dicht te krijgen. Verder neem ik je mee in mijn zoektocht naar een toekomstbestendige verwarming van mijn huisje (en atelier). Het plan was om een pelletkachel aan te schaffen. Zo’n pellet-centrale. Een lelijk ding die de vloerverwarming verzorgd. Maar ook pellets zijn an de gasprijs gekoppeld en ineens drie keer zo duur geworden. Ook dat is dus geen alternatief meer. Maar ik heb nog steeds een Rayburn fornuis.

Mijn Rayburn fornuis. Die kan mijn hele huis gaan verwarmen.

Die heeft een boiler (die er nu niet inzit omdat die anders droog, en dus kapot, gestookt wordt) Daarmee kun je vijf tot zeven radiatoren van warm water voorzien. Maar zeker ook vloerverwarming. Plus je kunt er heerlijk op koken en er de lekkerste broden mee bakken. Die is dus toekomstbestendiger dan al die mooie verzinsels van grote bedrijven en een overheid, want hout is niet gekoppeld aan de gasprijs. Hout hoeft niks te kosten. Hoe je dat doet ga ik je nog wel eens uitleggen. Maar eerst verder met de bouw. Ik ben al een heel eind, maar nog lang niet klaar. Als alles klaar is ga ik het atelier weer in om de achterstand weg te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *