Laatste loodjes en prei ala crème

De bouw van de nieuwbouw boven de keuken is bijna klaar. Bijna, maar dus nog niet helemaal. Ik ben vandaag, samen met Leo, bezig geweest om het lood voor de schoorsteen in orde te maken. Dat viel niet mee. De schoorsteen is net iets te kort. Daarom besluiten we er twee rijen extra op te metselen en de binnenpijp iets te verlengen. Uiteindelijk worden het drie rijen met stenen en als alles goed droog is kunnen we morgen verder met het inleggen en in vorm kloppen van het lood. Omdat ik nu niet verder kan met de hoofdbouw ga ik alvast beginnen met het leggen van betonblokken voor de fundering van de serre. De bouw daarvan zal beginnen zodra de hoofdbouw klaar is.

Tussen de bedrijven door oogst ik een deel van alle appeltjes. Elstar. Een zalig appeltje wat nu echt rijp is. Een kruiwagen vol. Ook oogst ik wat prei om daar een heerlijke avondmaaltijd van te bereiden. Prei als créme. Met een beetje oude kaas er doorheen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *