Boekbinden, een molentour en een lamp

De Zaterdag is altijd een drukke dag. Er gebeurd van alles om me heen en ik geniet er met volle teugen van. Vandaag stond er weer een ritje door het Zeeuws Vlaamse land gepland. Van het Land van Axel naar het Land van Hulst. Maar eerst werk ik nog even aan het testboek wat ik aan het maken ben om het boekbinden onder de knie te krijgen.

Dat boekbinden doe ik volgens een laat middeleeuwse methode, omdat ik die zo mooi vind. Snoopy kijkt toe. Hij ziet draadjes en daar is hij dol op. In het atelier snij ik het boekblok schoon met de papierploeg. Ook zo’n middeleeuws ding. Daarna ga ik het boekblok ‘ronden’ en de leren versterking van de rug lijmen.

In het Land van Hulst gaat de rit naar Sint Jansteen waar ik de lamp ophaal die ik onlangs heb latten staan. Die kan ik, achteraf gezien, uitstekend gebruiken bij het letterzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *