Een test boekje maken

Om te begrijpen wat er nodig is voor het maken van een middeleeuws ingebonden boek maak ik een testboekje. Daar besteed ik vandaag de meeste tijd aan. Komende week ga ik beginnen met drukken van de eerste pagina’s van het Diva boekje. Dat moet straks allemaal, 100 boekjes, ingebonden worden op een oude wijze. Dat vind ik nu eenmaal het mooist voor zo’n verhaal. Hte past ook beter bij mijn klassieke werk en leven.

De leren boekomslag in wording

Nadat ik het filmpje van vandaag heb afgesloten ben ik nog begonnen aan het aanbrengen van een leren rug. Je krijgt dan van die mooie ribben te zien in die rug en dat vind ik nog het meest mooie aan zo’n boek. Nu nog een test, maar straks in het echt. Ik heb met deze test een hele hoop geleerd. Mogelijk ga ik nog een test doen met het papier waarin het Diva boekje gedrukt wordt. Dat is 90 grams Roman boekdruk papier. Het geschepte papier leent zich niet goed voor boekdruk papier. Het kan beter gebruikt worden voor bijzonder drukwerk van een enkel vel.

Het boekje is klaar. Er ging een hele hoop mis en er ging het nodige goed. Daar leer je het snelst van. Ik weet nu wat er mis ging en waarom. Ik heb er de nodige aantekeningen bij gemaakt en ook nog een idee ontwikkeld om uit te testen op ander papier. Al met al vind ik het een geslaagde test. Ik heb nu een boekje vol afgekeurde Koppermaandag prenten. Een eerste brouwsel wat de opmaat zal zijn voor heel veel meer boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *