Een dagje drukkerij techniek

Het eerste katern van het Diva-boekje is gedrukt, maar erg tevreden ben ik er niet over. Het kan veel beter. Karel kwam vandaag langs om me daar mee te helpen. Hij is meester drukker en weet exact hoe het moet. Met zijn ervaring lukt het me om een perfecte druk te maken. Het tweede katern van het boekje gaat er dus beter uit zien. Dat maakt dit (eerste) zelf gedrukte boekje wel exclusief. Maar er gaat mogelijk nog meer gebeuren in het atelier. Daarvoor moet ik plek maken en dat betekent dat ik de prachtige Krause bordscheer er uit ga doen. Het atelier moet iets anders ingericht worden en met de komst van de zware stapelsnijder heb ik de bordschaar niet echt meer nodig.

Karel nam een hele lading papier voor me mee waar ik prachtig werk op kan gaan drukken. Alles begint nu meer en meer op een complete drukkerij te lijken en dat bevalt me wel. Natuurlijk blijf ik ook schilderen, want daar draait het allemaal om. Het grafisch atelier moet straks een naadloze aansluiting geven op mijn schilder atelier. Het een gaat het ander helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *