DéDé Paris en spruiten

DéDé Paris was een uitgever/drukker die zich gespecialiseerd had in het maken van ansichtkaarten. Diverse thema’s. Bloemen, liefde, geboorte, etc. Een van die thema’s was ‘feestdagen’. Met kerst kon je elkaar een kerstkaart sturen en met Sinterklaas een echte ‘Sinterklaas kaart’. Het cliché voor kaart nummer 770 heb ik. Die kaart wil ik gaan drukken en om wat meer te weten te komen over de achtergrond van de uitgever zoek ik daar het nodige over op.

Dat betreft deze kaart. Ik heb hem afgedrukt op papier wat eigenlijk niet zo geschikt is voor een dergelijke foto-druk. Welk papier daar meer voor geschikt is ben ik nu aan het uitzoeken.

Omdat het zo lekker stevig heeft gevroren kan ik weer eens spruiten gaan eten. Eigen teelt. En wat blijkt. Ik heb een poes die spruiten lust. In een onbewaakt moment heeft dat gekke beest een spruit uit mijn vergiet gepakt en half opgegeten. Nooit geweten dat poezen spruiten zouden lusten.maar dit exemplaar dus wel. Dat wordt straks uitkijken met de moestuin en een poes die spruiten lust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *