Geen sneeuw, wel snert

Het is Zondag en dan is er tijd voor wat anders dan schilderen, tekenen, drukken etc. En volgens de deskundigen zou het vandaag gaan sneeuwen. Bij sneeuw hoort snert en ik begin de dag met het maken van een dikke pan erwtensoep. De voorspelde sneeuw heb ik niet gezien, maar ik heb wel een heerlijke pan met erwtensoep.

Karel kwam twee mooie oude foliepersjes brengen voor een man uit Belgiƫ, die die persjes van hem heeft gekocht. Heel erg leuke dingen waar ik dol op ben. Nu heb ik zelf een heel goed functionerende grote foliepers, dus heb ik die dingen niet nodig, maar het is wel leuk om even van dichtbij te bekijken voor ze werden opgehaald.

Snoopy heeft de dag van zijn leven in de keuken. Spek, vlees en kaas was zijn deel en dat zorgde ervoor dat mijn kleine zwart witte troeteldier meer heeft liggen slapen, om al dat lekkers te verwerken, dan dat hij nog een beetje actief was.

In het atelier werk ik verder aan de teksten voor het Diva boekje. Dat moet af. Ik heb besloten om eerst alle teksten te gaan zetten zodat ik wat overzicht krijg in waar de tekeningen bij geplaatst moeten worden, hoe de pagina’s er uit gaan zien en hoeveel tekeningen er nog gemaakt moeten worden. Tussendoor werk ik verder aan het schilderij van de Diva.

2 thoughts on “Geen sneeuw, wel snert

 1. Wie had nou gedacht, dat dit jouw laatste video zou zijn Roeland.
  Elke dag even kijken, na 2 dagen ging ik me ongerust maken.
  En nu ben je dus niet meer.
  Wat verdrietig, zo’n creatief, sterk, inspirerend en bijzonder mens is niet meer.
  De wereld zal je missen.

 2. 08-04-2023
  05-04-2023, via ron van “de afdruk” in breda vernam ik dat roel onverwachts
  op 6 maart is overleden. tijdens zijn tijd in breda waren wij goed bevriend.
  zijnde 2 schilders benaderden wij elkaar positief. maar roel was niet alleen een goed schilder, hij was ook een zeer aimabel en veelzijdig mens, bijna in alles
  ge-interesseerd. een alleskunner, in feite was hij een ‘moderne leonardo da vinci”
  op 11 maart hadden wij zelf ook een triest en onverwacht overlijden in de familie.
  beiden zal ik missen, beiden eigenlijk nog veel te jong.beiden genoten van het
  leven. in goede herinnering wens ik dan ook de familie en vrienden veel sterkte.
  henri schneider.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *