Wood workshop progress

DCIM102GOPRO

Early in the morning I start drilling precicion holes in all parts of my monumental frame. A lot of work to do but I like it. – Vroeg in de ochtend ben ik begonnen met het boren van precisie gaten in alle onderdelen van mijn monumentale lijst. Een hoop werk maar ik heb het prima naar mijn zin.

DCIM102GOPROAll details were cut in the (oak)wood. and it take a lot of time to stitch all parts together. – Alle details worden gefreesd, en later verder uitgesneden met de beitels, en het kost een hoop tijd en geduld om alles netjes in elkaar te steken.

DCIM102GOPRO

 

 

 

 

And all that labour took place in my (way to) small woodworkshop, but everything is getting well. En alle arbeid vindt plaats in mijn (veel te) kleine houtatelier, maar alles verloopt prima en ik kan me redden.

 

DCIM102GOPRO

All parts fit, and I’m happy with the results of this day. – Alle delen passen keurig op elkaar en ik ben zeer tevreden met de resultaten van deze dag.

DCIM102GOPRO

And at the end of the day comes the cricial job. Every part is getting glued for assembling. – En dan komt het cruciale moment dat alle delen gelijmd worden voor assemblage.

DSC_0001Nervous moments when pieces won’t fit well at the moment they need to fit quickly together, but at least the whole frame fit. The frame will dry this night.

Zenuwachtige momenten als alles in één keer, gelijmd en wel, in elkaar moet passen. Je zal dan altijd zien dat het dan nèt niet past. Van tevoren ging het uitstekend en met wat gewrik en de tussenkomst van een flinke hamer schiet het hele spul zo in elkaar en past alles uitstekend. De lijst kan vanavond lekker lang drogen en morgen zie ik wel of alles echt zo goed gelukt is als ik nu denk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *