Regendag

DSC_0009

Op een koude regenachtige dag ben ik aan het werk in het atelier. Zelfs dan is het hier een zaligheid om te kunnen zijn. In de tuin kwetteren de vogeltjes en ook de specht laat zich weer zien. Ze gaan gewoon door waarmee ze elke dag bezig zijn. Weer of geen weer. In het atelier brandt, zoals gewoonlijk, de kachel en is het heerlijk warm. Ik heb er het onderstaande filmpje van gemaakt.

Het geeft een beeld van mijn werkdag en werkomgeving. De tuin is nog steeds een grote puinhoop omdat ik er geen tijd voor heb en omdat het geen tuin-weer is. Maar dat gaat spoedig veranderen. De lente komt er aan en mijn teeltplannen zijn rond.

DSC_0006

Als ik de andere kant op kijk, zie ik een schaap in de wei staan. De andere schapen zijn naar een belendende wei gelopen en deze kuiert daar, op z’n gemak, naar toe. Zon en regen zijn gevangen in één kader. Dit is mijn dagelijkse uitzicht aan de voorzijde van mijn atelier. Je ziet nu alleen een schaap, maar in dat weidegebied leven enorm veel andere dieren die je pas ziet als je even de tijd neemt om er naar te kijken. Regelmatig zie ik hier een enorme buizerd. Ik heb al eens een vos zien lopen over de geploegde akker en elke dag zie ik fazanten en konijnen. Ik vermaak me wel.

Rainy day at the studio

Even with rainclouds and a little sunshine is it a joy to be here in this countryside. Nature is all around me and every day different. Today it’s cold and rainy. In the studio burns a nice warm fire in my woodstove and it’s a perfect day to paint. I decide to make a short video of it, so you can see what I mean.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *