Stilleven met augurkenpot

augurkenpot

Het stilleven met de augurkenpot is voltooid. Achter deze pot zit een heel verhaal. Om te beginnen zijn het augurken die ik zelf heb geteeld en ingemaakt. Meer daarover zie je in dit filmpje. Het is zo’n product van de weg naar zelfvoorziening en het plezier dat je kunt beleven aan een eigen teelt en inmaak. Het is natuurlijk ook een stukje tuinderstrots. Trots op iets wat gelukt is en wat er dan ook nog eens mooi uit ziet.

Vervolgens heb ik ook een filmpje gemaakt van het schilderen zelf. Ik geef hierbij een inkijk in het schilderproces van a tot z. Hierin kun je goed zien hoe ik het werk opzet en afwerk en zie je gelijk dat ik alles niet zo heel erg uitwerk om het spontane en het stevige van zo’n stilleventje te behouden. Anders wordt het al snel een uitgepoetst plaatje waarin je de verf niet meer als verf kunt herkennen. Het moet wel een schilderijtje blijven.

Dat is met dit werk ruimschoots behaald. Het is een stevig geschilderd werk geworden, maar toch ook exact naar de waarneming geschilderd, zodat alles heel goed herkenbaar is. Fotografisch, maar met behoud van de penseelstreek.

2 thoughts on “Stilleven met augurkenpot

  1. Wat een heerlijk mooi potje vol van die eigenwijze augurken. Met liefde en aandacht door jou gezaaid en opgekweekt in je kas. Het hele proces heb je in beeld gebracht en als kroontje dit mooie schilderijtje. Wie dit koopt, koopt niet zomaar een schilderijtje maar een stempel van jouw leven: kunstenaar, wereldverbeteraar en bevlogen kunstenmaker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *