Boer en kool

DCIM102GOPRO

DSC_0008Vandaag een spitskool geoogst om die te gaan koken. Tevens een idee gekregen voor een schilderij over een kool, weer een stilleven, en een schilderij over de zilveren broekstukken die bij mijn zondagse Axelse streekdracht horen. Dat wordt dan een compositie als op de foto, rechts.

 

koolDe kool gaat de pan in en kan dus niet model staan voor een stilleven. Daarvoor ga ik later nog een nieuwe kool oogsten. Maar eerst het schilderij van de broekstukken en de kool.

Dat wordt weer een schilderijtje in de serie ‘Zeeuws’, die ik momenteel aan het maken ben. Eind 2016 hoop ik voldoende werk bijeen te hebben geschilderd om een idee voor een expositie te kunnen gaan vormen.

DCIM102GOPRO

Axelse dracht in het museum (Het warenhuis te Axel).

Mogelijk een expositie in het Axels museum, waar ik vandaag uitleg kreeg over het ontstaan van de streekdracht en de vele bijzonderheden die over de Axelse dracht te vertellen zijn.

In het midden zie je mijn zondagse kostuum

In het midden zie je mijn zondagse kostuum

DCIM102GOPRO

Dit is iets wat me steeds meer gaat boeien.

In Nieuwvliet zocht ik nog iets uit over de capuchon van de Cadzandse manteline die ik gebruikte in het schilderij ‘Het behouden huis’. Daar zit het Karrekasse museum waar men alles weet van de Cadzandse dracht. Ook een vergelijkbare, complete, manteline kwam hier voor de dag.

DSC_0008

Een vrijwel identieke capuchon

DSC_0005 DSC_0006

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *