Jaarlijkse tentoonstelling van Jos (van Riswick)

Elk jaar houdt collega schilder Jos van Riswick zijn tentoonstelling in het kerkje van Persingen en elk jaar ga ik daar langs. Dit kerkje heeft op mij een bijzondere aantrekkingskracht. Ik beschouw het ook een beetje als een magische plek. Dit jaar kreeg Jos er wat koeien bijgeleverd die gezellig buiten stonden te grazen op wat ooit het kerkhof was.

Binnen tref ik er, behalve Jos en zijn werk, ook enkele collega’s. Dan krijg je automatisch interessante gesprekken over de huidige kunstmarkt, hoe je lijsten om je werk nog mooier kan maken en natuurlijk het werk zelf.

Het was druk, zoals we al verwacht hadden. Wie wat van Jos wil kopen kan hier toeslaan en dat gebeurde ook. De rode stickers waren eveneens aanwezig.

Wat ik erg leuk vind is dat ik de afgelopen tijd best wel wat werk van Jos voorbij heb zien komen op facebook. Nu zie je die werken in het echt.

Met name de studies vind ik heel boeiend. Dat geeft zo’n tentoonstelling nèt iets extra’s wat je normaal gesproken zelden ziet.

Het was me de reis, een vette 200 kilometer, dik en dwars waard. Mijn interesse in mooie kleine juweeltjes van schilderijen, en met name stillevens, was al wat an het groeien de laatste tijd maar door zo’n prachtige tentoonstelling op zo’n mooie plek, krijgt dat ook een extra impuls.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *