Sleutelrol

In het atelier ben ik al weer bezig met een volgend karwei. Ik ben standaards aan het maken voor een workshop stilleven schilderen op de klassieke wijze voor de leerlingen van Cultuurducatie Zeeuws Vlaanderen. Ik ga hen leren om op de klassieke wijze een sleutel te schilderen. Het komt in deze workshop aan op vaardigheid, kennis en ambacht. Dat is wat je nodig hebt om iets goed (naar de waarneming) te kunnen schilderen. Artistieke kwaliteit is een ander verhaal. Daar komen we later nog wel op terug. Maar de (oude) sleutel kan al redelijk tot de verbeelding spreken. Vandaag ga ik eerst een voorbeeld maken, en dat schilderen, om straks goed aan de slag te kunnen.

 

Wie heeft er nog van dit soort grote oude sleutels? Ik heb er een paar maar nog niet genoeg om 10 leerlingen mee aan de slag te helpen. Ik kom er nog vier tekort. Dus heb je iets liggen? Laat het even weten. Dan maak je mij en 10 leerlingen blij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *