Sleutelen

Paulette, van de Zeeuwsche Kringloopbeurs uit Sint Jansteen, zag mijn vraag om oude sleutels en die had ze. Een heleboel. Ik mocht er de juiste uitzoeken. De grootste, omdat die beter te schilderen zijn. Zo sponsort zij de Cultuur educatie in Zeeuws Vlaanderen, waarvoor grote dank.

Dan krijg ik al een aardige verzameling bij elkaar. Ideaal, want dan kunnen de leerlingen daar straks een keuze uit maken. Er komen straks nog meer sleutels, van collega Hans Leijerzapf (waar ik stiekem enorm fan van ben), over de post. Hele mooie. Ik heb nu dus sleutels genoeg om de workshop van start te kunnen laten gaan.

In het atelier heb ik al een mooie opstelling gemaakt met een van de standaards die ik special voor dit doek vervaardigd heb. Daar ga ik vandaag mee aan de slag. Deze sleutel is overigens gesponsord door ‘De Stoof Brocante‘ uit Zaamslag. Zo heeft iedereen een sleutel bijgedragen aan dit project.

Het gevaarlijke van deze leuke winkels in Zeeuws Vlaanderen is dat ik er altijd wel iets zie wat ik niet kan laten staan. Zoals deze lamp die ik bij de Zeeuwsche Kringloopbeurs aantrof. Juust wa’k zocht. Van de oude olielamp is, destijds, een electrieke gemaakt. Maar dan wel met een oude porseleinen fitting uit het jaar kruik. Nu nog even alles nazien op veiligheid en ik heb weer een mooi hoekje sfeerverlichting bij in mijn paleisje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *