De smid van IJzendijke

De smid van IJzendijke heeft een stangetje aan het hoefijzer gemaakt waarmee ik het hoefijzer van het paard van Sinterklaas in het daarvoor bestemde relikwie kastje kan monteren. Dat kastje komt bij het altaarretabel voor Sinterklaas te staan in de Sint Nicolaaskerk te Heythuysen.

Een leuke wetenswaardigheid is de vraag hoe je een hoefijzer laat zien. Zo of met de poten naar beneden? Zo dus, want zo valt het geluk in het hoefijzer en brengt het geluk. Andersom valt het geluk er uit.

Ik ben bezig aan de laatste loodjes voor het altaarretabel. Hierboven zie je het schilderij, dat uit twee delen bestaat, over de processie te Bari. Het is ver klaar, maar ik heb er nog zeker twee dagen werk aan om ook alle fijne details goed te schilderen. Dan begin ik aan de allerlaatste etappe van deze grote klus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *