De eindsprint

Hij staat zomaar ineens voor je deur. De ambtenaar van het ministerie. Met een onteigeningsverklaring. Je huis en grond zal onteigend worden. De plek waar jij bent geboren en grootgebracht zal weggevaagd worden voor ‘nieuwe natuur’. Het land waar je ouders, je grootouders en hele generaties hard aan gewerkt hebben om de grond vruchtbaar te maken zal worden ‘verarmd’ om er vogels te laten broeden die er nu ook al zijn, maar dat interesseert het ministerie niet. Je probeert het eerst nog netjes aan hem uit te leggen, maar de man weet van geen wijken. Alles is al bepaald en zijn ministerie heeft er al voor gezorgd dat je juridisch het onderspit gaat delven mocht je willen gaan procederen.

Het overkomt mensen vandaag de dag nog steeds. Maar deze keer heeft de ambtenaar te maken met mensen die kennis hebben van machten en krachten uit de oude wereld die bijna niemand nog kent. Dat betekent dat het heftig gaat spoken op het land van Terhole. Er gaan nu dingen gebeuren die de ambtenaar niet begrijpt en voor onmogelijk houdt. Totdat hij er zelf deel van uitmaakt en zelf mag ervaren dat hij midden in een wereld is beland waar geen modern mens iets van zal begrijpen.

Dit is het verhaal van ‘de drieling van Terhole’. Een modern spookverhaal dat zich afspeelt in Zeeuws Vlaanderen waar de oude wereld nooit helemaal vergeten is. Het spookt hier nog regelmatig. Of je het nu gelooft of niet.

Het boekje met dit verhaal ligt bij de drukker. Er is 2500 Euro nodig om het boekje te laten drukken. Daarvoor heb ik een crowdfunding campagne opgezet via ‘Voor de Kunst’. De teller staat nu op 1937 Euro! Ik ben dus nog 563 Euro verwijdert van het doel. Help je me mee om die laatste drempel te nemen door te doneren? Alvast enorm bedankt.

https://www.voordekunst.nl/pr…/10262-de-drieling-van-terhole

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *