Kanten brann

Het was een mooie dag om kanten te branden. Daar maakte ik ooit het onderstaande schilderij van dat nu te zien is in Galerie en Kunst café Lokaal 54 in Terneuzen, waar ik morgen vanaf 15.00 u. aanwezig ben op de meet & greet middag van Ellen Geerts.

Kanten brann (kanten branden). 135 x 135 cm. Olieverf op heel linnen. €2250,-

Dit schilderij maakte ik naar aanleiding van een vergelijkbaar tafereel tegenover mijn huis. De boer die vandaag kanten ging branden zag ik vanaf de molen.

Rook die langzaam over de velden en akkers trekt is prachtig om te zien. Het heeft iets landelijks van weleer.

Op de molen werd er vooral gewerkt. Het was eigenlijk molendag,maar Jelle, onze Hoekse molenaar, had ‘gin tied vor fratsen’, want er was genoeg te doen op de molen. Zo waren de nieuw bespannen zeven binnengekomen voor de buil. Een grote cilindervormige zeef waarmee we heel fijn gezeefde ‘Zeeuwse blomme’ kunnen maken. Die Zeeuwse bloem is wereld beroemd bij de Nederlandse bakkers.

Tijdens mijn aanwezigheid in de galerie heb ik de proefdruk van mijn boekje, ‘de drieling van Terhole’, bij me. De crowdfunding campagne heeft tot nu toe 1852 Euro opgeleverd en dat is 74% van het streefbedrag. Een geweldig goed resultaat. Mijn dank is groot aan alle donateurs.

Wie het coverschilderij in het echt wil zien moet even doorrijden naar Pot in Axel. Daar ben ik zelf dus niet, maar Brenda van Art Gallery Pot kan u er alles over vertellen en zij is er wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *