Het toverstokje

In de landwinkel van de drieling van Terhole tref je tussen de aardappelen, zelfgemaakte jam en appelmoes ook toverstokjes aan. Dat zegt iets over hun voorliefde voor tovenarij. Het verhaal gaat dat de zussen iets met toverkunst kunnen doen, wat natuurlijk niemand gelooft, maar aan de andere kant weet iedereen wel dat er vreemde en onverklaarbare dingen gebeuren rondom de boerderij en de landwinkel van deze zussen. Het zou dus zomaar kunnen dat zij daadwerkelijk kunnen toveren, maar ook daar weet niemand het exacte antwoord op te geven.

Na het succes van de crowdfunding campagne bij Kickstart voor de Kunst leek het mij gepast om de donateurs, die straks naar Axel komen om de boekpresentatie mee te maken, een extraatje te geven in de vorm van zo’n toverstokje en iets typisch Zeeuws wat zo uit die landwinkel had kunnen komen. Om een juunekruier (uienbroodje) mee te kunnen bakken. Maar daarover later meer.

Het toverstokje is niet zo’n plastic ding wat je overal in fop,- en feestwinkels kunt kopen maar een echt houten geval dat samengesteld is uit een handgedraaid handvat en een steel van hout dat ooit toebehoorde tot een van mijn penselen. Het zou zomaar kunnen dat een van die penseelstelen heeft toebehoord aan een penseel waarmee ik het schilderij van de drieling heb gemaakt. Telkens als ik even tijd heb maak ik weer een nieuw toverstokje. In de tussentijd denk ik na over een nieuwe vorm van het handvat zodat geen enkel stokje hetzelfde is.

Wie mij met 75 Euro of meer geholpen heeft om de druk van het boekje te kunnen bekostigen krijgt dus zo’n toverstokje tijdens de boekpresentatie in het Museum van het Land van Axel op 10 Oktober a.s.

En crowdfunden kan nog steeds. De komende week wordt het spannend om de vraag of ik in staat zal zijn om het boekje in een hard cover uit te laten voeren. Ga naar de pagina van Voor de Kunst om me mee te helpen dat doel te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *