Landleven

Hoe bekoorlijk het landleven is ervoer ik vanmorgen weer. Ik ging op pad voor de ingrediĆ«nten voor de verrassing voor de donateurs die we a.s. Zaterdag gaan ontvangen in Museum ‘het Warenhuis’ te Axel.

Een verrassing die past bij een verhaal over een drieling die een landwinkel runnen in het Zeeuwse. Iets met kaas, meel, toverstokjes en juunen, en nog veel meer. Maar dat moet een verrassing blijven. Dat het een echt Zeeuws feestje gaat worden mag duidelijk zijn.

Daarvoor bezocht ik kaasmakerij De Vos in Biervliet. Als je daar oude kaas koopt koop je kaas die drie jaar ligt te rijpen. Dat is echt wat anders dan kaas die met moderne middelen oud gemaakt wordt, en dat proef je. Kaas van Zeeuws Vlaamse koeien die in Zeeuws Vlaamse weides staan onder Zeeuws Vlaamse luchten.

Thuisgekomen kwam onze Hoekse molenaar langs om mooie zakjes molenmeel te maken. Zeeuws Vlaams graan, dat is gemalen op een Zeeuws Vlaamse molen met Zeeuws Vlaamse wind. En de touwtjes voor die zakjes sneed hij, uiteraard, door met een Zeeuws Vlaams paeremes. We hebben het er de komende dagen druk mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *