De boekpresentatie

Vandaag hield ik de boekpresentatie voor de donateurs van de crowdfunding campagne en daarmee ging iets heel erg mis. Door omstandigheden kreeg ik niet op tijd de bestelde 30 boekjes in handen en stond ik met lege handen in het museum. Ik kon het uitleggen, maar het was natuurlijk wel een flinke blamage.

Door ziekte was onze dorpsomroeper, die de presentatie had willen openen, niet in staat om de openingsroep te verrichten. Iets waar hij zelf verschrikkelijk van baalde, maar met het huidige corona gelazer kun je maar beter voorzichtig zijn.

Gelukkig had Sankie Koster de tasjes met de Zeeuwse verrassing klaar gemaakt en kon ik die aan iedereen uitdelen. De tasjes met meel van onze eigen Hoekse molen, geraspte oude kaas van kaasmakerij de Vos uit Biervliet, juunen uut Overslag, een toverstokje en een recept voor het maken van een overheerlijke juunekruier. Het boekje had hier dus ook bij moeten zitten, maar dat ging dus helemaal mis.

Maar wie een juunekruier wil gaan bakken kan in ieder geval aan de slag gaan met deze ingrediĆ«nten en het recept. Wie wil weten hoe dat in z’n werk gaat kan het bovenstaande filmpje bekijken wat ik maakte van mijn eigen ervaring met het bakken van deze Zeeuws Vlaamse delicatesse.

Sankie Koster verzorgde een geweldig mooie voordacht van het verhaal van de drieling van Terhole. Ze kan dat als geen ander en ik was daarom heel erg blij dat ik haar voor deze middag wist te strikken. Na deze voordracht was er gelegenheid om het museum te gaan bekijken en in die tijd had ik de boekjes willen signeren en voorzien van een persoonlijk dankwoordje. Dat liep dus een beetje anders. Na de museum rondgang was het tijd voor de afsluiting bij Art Gallery Pot, een eindje verderop, waar de bubbels werden ingeschonken voor een laatste toast op deze dag.

Deze maand is hier de expositie van mijn werk te zien (en te koop) met speciale aandacht voor het schilderij ‘De drieling van Terhole’. Ook hier zijn straks de boekjes te koop, maar daarover vertel ik later meer.

Zo kwam deze dag ten einde. Voor mij was het een gedeeltelijke mislukking door het ontbreken van de boekjes, maar ook een geweldig fijne middag vol kunst en cultuur, fijne vrienden en een heel goede sfeer.

Thuis wachtte me een bizarre verrassing. De postbode was wel langs geweest, maar had de boekjes niet bij de buren afgegeven. Die hadden hem ook niet gezien. De boekjes lagen in mijn serre…

Dat weet ik dan weer voor de volgende keer. Nooit meer op het laatste moment alles proberen te regelen en organiseren. Dat gaat geheid mis. In overleg met mijn veestapel hou ik het deze avond heel tam. Morgen is er weer een dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *