De molen van Zuidzande

Jelle, onze Hoekse molenaar van de Windlust, draaide in het verleden ook wel eens op de molen van Zuidzande omdat er toen geen molenaar voor handen was die het spul in beweging kon zetten. Sinds enige jaren is dat probleem opgelost door Jan Leen die nu de scepter zwaait over dit prachtige molentje.

Telkens als ik in Zuidzande was bedacht ik me dat ik die molen, en die prachtige omgeving, moest gaan schilderen. Machtig mooi Zeeuws landschap. Het heeft ook iets te maken met emotie, de Zeeuwse aard en de liefde voor het land waar ik zo graag woon en werk. Het kwam er echter steeds niet van om het ook werkelijk te gaan schilderen.

Nu, na lange tijd werken aan het altaarretabel en de keuken, heb ik die tijd en heb ik net een opzetje gemaakt van de molen van Zuidzande. Tevreden sluit ik deze schetssessie af met een bak koffie om zo meteen weer verder te gaan werken aan dit redelijk forse landschap.

Met het boekje sta ik nu ook in het verenigingsblad van ‘Ons boeregoed’, waar ik uiteraard lid van ben. Zo wordt het in het Zeeuwse steeds meer bekend dat er nieuwe spook,- en streekverhalen opgeschreven en uitgegeven worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *