In de stemming voor een nieuw werk

Vanmorgen was ik voor een heel bijzondere zaak bij de gemeente. 3500 rode stempotloodjes krijgen een bijzondere bestemming. Ik ga er een lijst van maken voor het schilderij ‘De zwevende kiezer’. Dat is een ode aan de zwevende kiezer die naar mijn idee meer bij de politiek betrokken is dan de vaste kiezer, zoals ik, die altijd op dezelfde partij stemt.

Het idee kwam van de gemeente zelf om met die potloodjes aan de slag te gaan en zo kon het gebeuren dat ik een schilderij ga maken dat geen algemeen karakter krijgt maar een karakter dat echt is toegespitst op de gemeente Terneuzen en in die hoedanigheid ook een tijdsdocument gaat vormen.

Het gaat ook een ode worden aan onze fantastische (vertrekkende) burgemeester Jan Lonink. Maar hoe ik dat ga doen blijft voorlopig nog even een verrassing. Het schilderij komt in de hal van het gemeentehuis te hangen zodat iedereen in onze gemeente het kan zien. Iedereen kan dan even nadenken over het idee dat je kunt stemmen. Iets wat, bijvoorbeeld, in Noord Korea niet kan tenzij je op de grote leider stemt. Het wordt een lekker vrolijk schilderij met een boodschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *