Het paeremes

Ooit maakte ik dit schilderij. ‘Zondagse kool’. Een Axelse boer met zijn mes en een kool. Helaas had ik toen niet mijn paeremes in mijn handen maar mijn tuindersmes. Later kreeg ik van Jelle, onze molenaar, een echt paeremes. Maar in dit filmpje laat ik je er iets van zien. Het is geen ceremonieel mes, maar een werkmes en ik gebruik het nog steeds als ik, bijvoorbeeld, in de moestuin aan het werk ben.

Overigens is het schilderij te zien (en te koop) bij Galerie Lokaal 54 te Terneuzen. Je treft het ook aan op een van de borden op de Boulevard van Schoonheid & Troost. Een steenworp verderop zit de galerie. Naast dit schilderij zie je ook nog een ander deel van mijn Zeeuwse werk, onder de naam ‘Zeeuwse Kley’.

2 thoughts on “Het paeremes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *