Test met de Eickhoff proefpers en tekenen

De drukproef op zelf geschept papier

Gisteren zag ik bij Eric hoe hij, betrekkelijk eenvoudig, papier kon scheppen. Daar ben ik zo van onder de indruk dat ik er ook mee aan de slag wil gaan. Sowieso voor de Koppermaandag prent, maar ook voor het Wiese-boek. Dankzij het zwengeltje wat Rinus voor mij gemaakt heeft kan ik de inktrollen van de Eickhoff pers gebruiken en daarmee doe ik diverse tests. Onder andere het drukken van tekst op zelf geschept papier. Het mooie van dit papier is dat je er automatisch een ‘inprint’ in krijgt doordat het vrij dik papier is.

De Eickhoff pers met de eigen ingeinkte rollen

De Eickhoff pers werkt fantastisch goed met de eigen inktrollen. Het is nu echt een feestje om met dit ding te werken.

En na de fantastische ervaringen met de Eickhoff pers en alle testen ben ik gaan tekenen voor het Diva-boekje. Het is nu zaak om de tekening over te zetten in een hoogdruk cliché. Als ik die heb kan ik het eerste vel van het boekje aan beide zijden gaan bedrukken.

En tot slot het filmpje van vandaag. Het was weer een leuke dag vol met interessante klusjes. Het zelfstandig drukken van mijn eerste boekje komt steeds dichterbij.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *