Art Gallery Pot

Vandaag even bij de vernieuwde etage van Art Gallery Pot langs geweest om dat eens op mijn gemak te gaan bekijken.

Naast mijn werk hangt en staat er ook heel veel van andere kunstenaars. Te veel om allemaal te fotograferen. Ik ging er eigenlijk ook vooral naar toe om alles eens op mijn gemak te gaan bekijken.

Het heeft wel wat weg van een museum voor moderne kunst, maar dan met fantastische design meubelen waar je even lekker op kunt zitten om iets wat je wat beter wil bekijken vanuit een ideale positie te bestuderen.

Elke ontwerper heeft hier zijn/haar eigen hoek en vaak zie je prachtige filmpjes op beeldschermen waarin iets uitgelegd wordt over het ontstaan van een ontwerp. Dan snap je meteen waarom hier forse prijskaartjes aan hangen.

Veel van wat je hier aan ontwerpen ziet zijn op zich kunstwerken. Vaak helemaal met de hand vervaardigd en dus uniek. Die combinatie met de kunsten is dan feitelijk perfect. Ik kan er dan ook bijzonder van genieten en ga weer vol ideeën en plannen terug ‘noar huus’. Een mooi ritje door de ijskoude Zeeuwse polders tussen Axel en Zaamslag.

 

Inrichten bij Galerie Lokaal 54

Het gerucht uit de Bontehondstraat. 70 x 50 cm Olieverf op heel linnen €2450,-

Vandaag twee werken naar Lokaal 54 gebracht voor de inrichting van de komende voorjaarstentoonstelling die aanstaande Zaterdag opent. Ik heb daar dan ‘Het gerucht uit de Bontehondstraat’ hangen en ‘Dorpsgezicht op Hoek’. Eind Maart volgen de andere werken.

In deze galerie hangt al mijn Zeeuwse werk wat ik maak. Aanstaande Zaterdag 3 Maart is de officiële opening om 15.00 u. Wat mij meteen opvalt is dat er erg goed werk te zien is op deze tentoonstelling. Iedereen is nog aan het inrichten en ik maakte er wat foto’s van zodat je alvast een beetje kan zien wat je straks mag verwachten.

Dorpsgezicht op Hoek. 80 x 80 cm. Olieverf op heel linnen. €2250,-

Hieronder een impressie van wat ik vandaag zag.

 

Pot Gallery weer aangevuld

Het was vandaag behoorlijk druk bij Pot Interieurs in Axel. Niet zo zeer vanwege de lege plekken aan de muur in mijn hoekje van dit design paradijs, maar omdat er een groot nieuwbouw project werd gepresenteerd. Van mij hingen er nog maar drie schilderijen. De rest is verkocht. Daarom moest er aangevuld worden en dat is nu gebeurd.

Nieuw werk komt er ook nog aan. Geen kleine schilderijtjes maar hier houdt men vooral van groot werk. Het grote probleem van dit moment is dat ik verrekte weinig tijd heb voor het maken van nieuw werk omdat ik nog steeds werk aan het grote drieluik voor Mathilde.

Maar zodra dat gedaan is komt er weer meer werk uit mijn atelier voor de galeries. Hieronder een kleine impressie van hoe het werk bij Pot hangt.

Opening ‘Schone schijn expositie’

Afgelopen Zondag openden we de ‘Schone schijn expositie’ te Wageningen. Het was een gezellige, druk bezochte, opening in het prachtige museum van Wageningen, de Casteelse poort.

Elke deelnemende kunstenaar werd persoonlijk even in de schijnwerpers gezet door de organisator van de tentoonstelling, Marlou Kursten, die voor ons allen een mooi bloemetje klaar had staan.

Ik kan met plezier terugkijken op een zeer geslaagde opening met veel interessante gesprekken en indrukken.

Vandaag opening Schone schijn expositie te Wageningen

Vandaag openen we de expositie ‘Schone Schijn’ in Koetshuis Wageningen

Van 4 februari t/m 31 maart brengt galerie Het Koetshuis bij het Wageningse museum De Casteelse Poort een expositie van 5 kunstenaars. De exposanten zijn Ewald Sorbi, Ineke Reina Wiersema, Roeland van der Kley (drie kunstenaars met schilderijen), Lilian Steenhuisen (bronzen beelden) en Astrid Hut-Croezen van Indiva (sieraden). Zij hebben zich bij hun werk voor deze tentoonstelling laten inspireren door het thema ‘Schone Schijn’.

De vernissage van deze expositie is op zondag 4 februari om 16:00 uur.

Locatie: Museum De Casteelse Poort: Bowlespark 1a
De openingstijden van het Museum zijn:
Dinsdag t/m vrijdag 11:00 – 17:00 uur, en in het weekeinde 13:00 – 17:00 uur.

In Breda

‘Clutz’ 60 x 60 cm. €1250,-

Vandaag nog even in Breda geweest. Onder andere bij Jan d’Art. Daar zag ik de clown die ik enige tijd geleden geschilderd heb in de etalage hangen. Op de foto, helaas door de weerspiegeling niet goed te zien, zie je het werk hangen. Mooi ingelijst, uiteraard.

Verder had ik nog veel meer te doen in Breda. Ik vind het er nog steeds veel te druk, in relatie tot de rust die ik nu gewend ben en je krijgt hier zelfs bekeuringen wanneer je gewoon betaald voor parkeren. Even naar Deva op en neer. Vier minuten te laat terug. Een prent…

Wat ben ik blij dat ik hier niet meer woon.

First Art Fair

Streepjescode 80 x 80 cm. olieverf op heel linnen. €1750,-

Galerie Sille staat, met veel mooi werk en met vele collega galeries, op de First Art Fair te Amsterdam. De naam van deze beurs zegt het eigenlijk al. Het is de eerste kunstbeurs in het land van dit jaar. Van mij is het werk ‘Streepjescode’ te zien (zie foto rechts).

Passenger Terminal Amsterdam is gelegen aan Piet Heinkade 27, 1019 BR Amsterdam.

De locatie is uitstekend bereikbaar via auto, tram, trein en boot. Er is een openbare parkeergarage onder de PTA (betaald parkeren).

Voor wie de beurs wil bezoeken zijn er nog enkele vrijkaarten beschikbaar. Die kunt u bestellen bij Galerie Sille te Oudewater. Wel even vermelden dat u het van mij gehoord heeft, want de oplage is beperkt.

Zwarte Madonna op weg naar België

Vandaag heb ik, bij Pot Interieurs te Axel, nog net op tijd even afscheid kunnen nemen van een van mijn favoriete schilderijen. De Zwarte Madonna. Dit werk is verkocht aan Belgische klanten die mij op een heel goed idee brachten voor een volgend schilderij wat ook bij Pot terecht zal komen.

De zwarte Madonna. 120 x 180 cm.

Dit werk heeft de afgelopen tijd de nodige bekendheid gekregen en werd tot zelfs in New York gezien. Na een omzwerving langs tal van exposities kwam het werk uiteindelijk bij Pot Interieurs terecht waar het perfect op zijn/haar plek hing tussen de meest prachtige design interieurs.

Vandaar was het dan zover dat Brenda, de galeriehoudster bij Pot, het werk keurig inpakte en klaar zette voor een laatste reis richting de Belgische klanten. Voor mij nog en laatste kans om het hier te zien en er afscheid van te nemen.

Muurkrant Domburg

Vandaag was ik even bij vrienden aan de overkant. In Domburg. Die wezen me op het feit dat ook daar al beroemd aan het worden was. Mijn naam kwam al voor op een muurkrant waarop de belangrijkste exposities vermeld staan in Zeeland. In dit geval werd verwezen naar de Winter expositie van Galerie Lokaal 54 van Anne Mannaerts.

En dat vond ik wel een leuke verrassing. Mede ook omdat hier mijn naam al wat rond is gegaan door het schilderij ‘Ballunatics 7’ dat ook hier, in dit prachtige plaatsje, ergens aan de muur hangt. Op dat schilderij zie je het beroemde Badpaviljoen van Domburg en Mathilde.

Bij Lokaal 54 hangt straks al mijn Zeeuwse werk, zoals ‘Zondagse kool’, en alles wat nog gaat volgen.

Zondagse kool. 40 x 60 cm. Olieverf op heel linnen. Met lijst. €2250,-