Kolen en Snoopy

Vandaag heb ik Snoopy opgehaald bij Petra. Samen met haar en Snoopy ben ik naar de dieren kliniek gereden om Snoopy aan een senioren consult te onderwerpen. Dat was nodig om hem tijdelijk te kunnen plaatsen bij KatteKus waar hij liefdevol wordt opgevangen tot ik de serre af heb. Als dat klaar is kan Snoopy bij mij komen wonen en mag ik zo goed mogelijk voor hem gaan zorgen. Het bleek best emotioneel te zijn om het diertje daar achter te laten. Een extra stimulans om keihard aan die verrekte serre te gaan werken.

Mist en Sinke

Het was vandaag mistig in het Zeeuwse en ik was al vrij vroeg op pad om hout te gaan halen bij Sinke. Hiermee kan ik (low budget) verder bouwen en dat is dringend noodzakelijk met de aangekondigde kou die al van het weekeind toe zal gaan slaan. Ik mocht de aanhanger van Sjaco lenen en op weg naar hem rij ik door een betoverend mooi mistig Zeeuws landschap.

Laatste stukje fundering voor de serre

Aanstaande Woensdag wordt het kouder. Dan dient koning winter zich aan en dan moet de serre ver klaar zijn. Het liefst natuurlijk helemaal af, maar dat zal een klein wonder zijn. Vandaag hou ik me bezig met het laatste stukje fundering voor de serre. Dat stukje wat inpandig komt de liggen en waar een wandje in hout skeletbouw op komt te staan. Daarom hoeft dat niet en zeer zware fundering te zijn. Er wordt wel op gemetseld en om die reden moet ik toch nog even een stukje beton gaan storten. Dat doe ik dus vandaag. Bij onze bouwmarkt heeft Ronald even uitgerekend wat het hout kost wat ik nog nodig heb en dat blijkt meer te gaan kosten dan ik had begroot. Dat komt nu financieel niet best uit en daarom moet ik iets gaan verzinnen om de bouw toch door te kunnen laten gaan.

Schilderen en tekenen voor het ‘Diva-project’

Komend voorjaar gaat er iets fantastisch gebeuren. Dan ga ik een bijzondere tentoonstelling neerzetten van schilderijen die gemaakt zijn voor het ‘Diva-project’. Dat betreft een (handgemaakt) boekje met het verhaal over de mysterieuze Diva van de Achterweg en een stuk of zes schilderijen die betrekking hebben op de inhoud van dit boekje. Om alvast een begin te maken aan het schilderwerk heb ik een eerste schilderij opgezet over deze diva. En natuurlijk een poes (Milou). Want er komt natuurlijk ook een poes voor in dit verhaal.

Twee nieuwe tekeningen voor het boekje. Ze zijn nu op ware grootte getekend en dat zou goed genoeg zijn voor de belichting van de polymeer clichés die ik er van wil maken. Alle opvolgende tekeningen worden exact zo gemaakt. Ook in dezelfde afmeting. 30 x 20 Augustijn. De zelfde afmeting als een tekstblok.

Vensters plaatsen

Ooit dacht ik, ‘zo’n klein huisje dat verbouw ik wel even’. Dan ben ik toch wel blij dat ik niet alles weet en dit soort dingen te gemakkelijk inschat, want anders was ik er niet aan begonnen. Nu wel. Het moet af. 2022 werd een heel druk jaar. Maar met resultaten. Vandaag heb ik de vensters kunnen plaatsen voor de nieuwe serre. Nu krijg je al weer een beetje beter inzicht in hoe het gaat worden. De rest gaat nu wel wat sneller, verwacht ik. Maar ook dat zal ik wel onderschatten.

Vernis en een rondje Zeeuws Vlaanderen

Voor een geschikte achtergrond voor het schilderij wat ik aan het maken ben over de Diva van de Achterweg ga ik naar Hulst. Een voor mij bekende foto locatie waar ik eerder het schilderij ‘Het gerucht uit de Bontehondstraat’ van geschilderd heb. Voor het grote ‘Diva-schilderij’, ga ik deze achtergrond eveneens gebruiken, maar dan in het schemerdonker.

 

Het gerucht uit de Bontehondstraat. 80 x 60 cm. Olieverf op heel linnen. €2450,-

En als ik dan toch in het Land van Hulst ben ga ik even langs bij Paulette, waar ik, door alle drukte thuis, al geruime tijd niet meer geweest ben. Even bijkletsen. Daarna door naar Theo om te vertellen dat zijn orgelpaneel klaar is. Theo had voor mij nog een leuke verrassing. Een zethaak, die ik uitstekend kan gebruiken voor het vele zetwerk wat nog gaat komen.

Bij Galerie Lokaal 54 hangt ‘Het gerucht uit de Bontehondstraat’ en daar ga ik ook nog even langs. Met Anne spreek ik de plannen door voor de geplande Diva-expo die we in het voorjaar gaan houden.

En dan heb ik ook nog de plannen voor de huisvesting van Snoopy. Met Monique (van o.a. KatteKus) spreek ik af dat Snoopy aanstaande Woensdag een test krijgt bij de dierencliniek. Daar ben ik dan ook bij. Daarna gaat hij even logeren in het Poezenparadijs van KatteKus totdat ik klaar ben met de bouw van de serre, wat hopelijk heel spoedig zal zijn.

‘s-Avonds werk ik nog een beetje door in het atelier. Als ik dan stop en alle lichten uit doe zie ik dit (bovenstaande foto). Het juiste sfeertje.

Bouwherstel en Snoopy

Het geklungel van gisteren kon vandaag mooi hersteld worden. Helaas zorgde dit wel weer voor vertraging van de bouw. Vandaag had ik de vensters willen plaatsen, maar dat zal waarschijnlijk pas morgen kunnen. Ik bereid me alvast een beetje voor op de komst van Snoopy. Morgen zou ik hem op gaan halen om hem tijdelijk, zolang de serre nog gebouwd moet worden, bij KatteKus onder te brengen. Maar voordat hij daar terecht kan moet het diertje eerst een ‘seniorentest’ ondergaan om te controleren of hij geen poezen ziekte heeft. Daarmee zou hij de andere poezen kunnen infecteren. Dus… Morgen maar even een gesprek hierover voeren met Petra, de dame die nu voor Snoopy zorgt.

Verder bouwen aan de serre

Aanstaande Vrijdag ga ik Snoopy ophalen. Dan zou eigenlijk de serre klaar moeten zijn, maar dat zie ik nog niet gebeuren. Daarvoor ben ik gisteren gaan overleggen met de dames va KatteKus of Snoopy zolang als nodig even bij hen kan komen logeren. Dat kon. En nu staat de bouw van de serre weer bovenaan het prioriteitenlijstje. Dit was al urgent, maar nu helemaal. Vandaag pak ik de draad weer op en werk hier hard aan verder.

Tekenen en schilderen

Tekenwerk voor het Diva-boekje en schilderen voor de Diva tentoonstelling. Het een heeft met het ander te maken en mijn streven is om dit allemaal, dus schilderijen en het boekje, in het voorjaar te kunnen presenteren in een mooie expositie bij Galerie Lokaal 54 in Terneuzen. Maar er staan ook nog prioriteiten op het programma. De afbouw van de serre met name. Dat moet nu heel dringend gebeuren omdat de kou er aan komt en omdat Snoopy bij mij moet kunnen komen wonen. Volgende week moet er een oplossing voor de huisvesting van doit lieve diertje gevonden zijn en daarom ga ik vanavond even langs KatteKus om te kijken of zij een tijdelijke oplossing hebben voor dit probleem.