De keukenvloer

Het eind van de verbouwing komt langzaam in zicht. Ik heb vandaag de keukenvloer gelegd. Iets wat al heel lang op mijn verlanglijstje stond. Nog een paar klussen en dan is het helemaal klaar. Volgend jaar gaat de totale verbouwing verder waarin vooral de buitenzijde wordt aangepakt. Het huisje blijft zoals het is, het wordt alleen opgeknapt en waar nodig verbeterd.

De Mathilde salon en een witte keuken

Het is vandaag een dag vol regen, wind en zonneschijn. Geen weer om buiten te werken en binnen ligt ook nog genoeg werk op me te wachten. De keuken moet deze week afgewerkt worden. Ik ben al ver maar nog niet klaar. Vandaag werk ik de wanden af en sluit ik alle afvoerleidingen en het aanrecht blok definitief aan. Maar eerst neem ik je even me naar Restaurant ‘t Zusje waar een bijzonder drieluik hangt van mijn hand.

Naar Breda en terug

Het was vandaag weer een dag vol kilometers en fotowerk. Ik bracht het portretje naar Breda en ging even langs Bakkerij Van der Kleij en Via Mioni. Daarna ging ik richting Grijpskerke waar Johanna en Sjaco model gingen staan voor twee nieuwe schilderijen. Johanna stond model voor de korengeest. Dat schilderij ga ik maken voor de cover van een van mijn nieuwe boekjes over de verschijning van de korengeest. Sjaco ging met een echt Zeeuws werkpaard model staan voor de Zeeuwse trots en een ode aan de boerenstand.

Dakgoten

Aan het huisje zitten plastic dakgoten. Die gaan er tijdens de verbouwing uiteraard af en die wil ik vervangen door zinken dakgoten. Een dure grap, tenzij je ze voor een prikje tweedehands op de kop kan tikken. En dat is exact de weg die ik wil bewandelen met de plannen voor nieuwbouw.

In het atelier werk ik verder aan een portretje dat vandaag af moet komen. Ik schilder het van een foto en het is nog niet af. Dus zit ik vandaag weer de hele dag in het atelier. Tussen de bedrijven door haal ik de dakgoten op.

Klusjes en een Diva

Ze speelt toneel, schrijft boeken, was ooit een levend standbeeld, komt voor in films en ze stond laatst model voor het schilderij dat ik over haar maakte met de titel ‘De Diva’. We troffen elkaar bij de Galerie van Anne Mannaerts (Lokaal 54) toen ik mijn ‘Schelde schilderij’ af kwam leveren voor de komende najaarstentoonstelling. Verder ben ik vandaag vooral druk met klusjes (die niet konden wachten) en een nieuw kaas-snoepje voor Milou. Great succes.

Kolen, een tafeltje en verder werken in het atelier

Vanmorgen was het koud in huis en dan is het verstandig om even de kolen voorraad te checken. Daar mocht wel wat bij. Ik ga kolen halen bij de Gamma en omdat ik toch in de buurt van de Zeeuwsche Kringloopbeurs ben in Sint Jansteen ga ik daar even kijken naar een handig tafeltje voor in de keuken. Thuis werk ik weer verder in het atelier aan het schilderij voor de gemeente en een portret. Dat laatste kan ik om privacy redenen niet laten zien.

Zondag

Het was weer zo’n heerlijke niks-doe-dag, vandaag. Ik neem je mee naar het kunst en design paleis van Pot in Axel en naar Nieuwvliet, waar ik een ontmoeting heb met vrienden uit Neede die daar hun vakantiehuisje hebben, vlak aan het strand. Om toeristenstromen te omzeilen ga ik lekker binnendoor over smalle landweggetjes waar je nog iets kan zien van het echte Zeeuws Vlaamse platteland.