Het atelier op 29 April 2013

stilleven

Vandaag lekker verder gewerkt aan het stilleventje met zonnebril en theekopje. Ik schilder laag over laag. Net zo lang totdat het helemaal naar mijn zin is. Ik verwacht het a.s. Vrijdag te kunnen voltooien.

DCIM100MEDIA

En terwijl ik lekker zit te schilderen stopt er ineens een bus uit New York voor ons ateliergebouw. Waarschijnlijk zijn ze de weg kwijt.

DCIM100MEDIA DCIM100MEDIA DCIM100MEDIA DCIM100MEDIA

Echt een supergaaf ding. Hij komt niet uit New York maar uit Dordrecht. Met collega Peter van Loon heb ik het geval staan bekijken. Het moet niet moeilijk zijn om hier een mobile home van te maken met atelier.

Het ateleir op 24 April 2013

DCIM100MEDIA

Het was vandaag een prachtige dag. Ik ging met mijn fiets over de Hirdersbrug, die ik jaren geleden nog eens heb zitten schilderen, naar opticien Richard van den Assum om een dure zonnebril op te halen voor een nieuw stilleventje.

DCIM100MEDIA

In het atelier heb ik een opstelling gemaakt om de bril en een metalen theekopje te gaan schilderen naar de waarneming. Dat is weer even geleden en ik heb er behoefte aan om iets te gaan schilderen wat ik voor me zie. De hele middag ben ik aan het klooien geweest om de opstelling zo te maken dat ik het perfecte licht heb. Het wordt een klein doekje van 30 x 30 cm.