Weerzien in Giza

Giza 26215

Louise 9

Isabelle Poncheau op het schilderij ‘De woestijn ontmoeting’. – Isabelle Poncheau on the painting ‘The desert meeting’.

Momenteel werk ik aan ‘Weerzien in Giza’. Dit is een schilderij dat deel uit maakt van een reeks schilderijen en tekeningen die ik aan het maken ben voor mijn boek. Een modern spookverhaal, waarin deze dame, ‘Louise Sparks’, is bevangen door de geest van een godin uit een heel ver en grijs verleden. Ze staat bovenop de piramide van Cheops om energie te vergaren voor een grote, magische onderneming, om de wereld te redden van de ondergang. Later zal ik hier nog wel meer over vertellen. In het onderstaande filmpje leg ik je dat ook een beetje uit. Het is erg moeilijk om dit verhaal goed te vertellen omdat het zo’n enorm groot verhaal is, maar het gaat over reïncarnatie van een geest uit het verre verleden, die zich steeds opnieuw tot leven wekt in een levend mens, door bezit te nemen van haar, of zijn, lichaam. In dit geval het lichaam van een jonge Amerikaanse vrouw. De kleindochter van Isabelle Poncheau die haar, behalve een complete woning uit 1931, ook een magische verrassing heeft nagelaten in Breda (zie het schilderij ‘De woestijn ontmoeting’).

GoPro zender

GoPro afstandsbediening. – GoPro remote control.

Het zwarte dingetje wat ze in haar hand houdt is een afstandsbediening voor een GoPro cameraatje waarmee ze op dat moment een ‘selfie’ maakt. Haar grootmoeder zou waarschijnlijk hetzelfde gedaan hebben maar dan met een ingewikkelde oude plaatcamera.

Reunion at Giza

Curently I’m still working on a new painting, what is part of a serie of paintings and drawings, for my book. A modern time ghoststory. On the canvas you see the young American woman, ‘Louise Sparks’, who’s a granddaughter of Isabelle Poncheau, visiting the pyramid of Cheops at Giza to collect energy from this magic place on earth to prepare a major magical plan to save the world from collapse.

It’s a long story and I try to explane something about it in the video. Unfortunately in Dutch.

Good old day’s

Haagdijk

Een foto uit het verleden. Dit was nog in mijn oude atelier aan de Haagdijk, eind jaren ’90 begin 2000. Het werk heet ‘The perfect disaster’.

A picture from the past. This was in my old studio at the Haagdijk (Breda Netherlands), at the end of the nineties, possibly begin 2000. The title of the painting is ‘The perfect disaster’.

Famous?

DSC_0001

Naamloos

Een oplettende facebook vriendin (José Elfers) ontdekte dat ik op een lijst van beroemde Hollandse schilders voorkom. Wist ik niet. Stiekem toch wel een beetje trots.

A facebook vriend (José Elfers) discovered my name on a list of famous painters in the Netherlands.