Portret in opdracht

DSC_0001Wie een portret geschilderd wil hebben kan me daarvoor benaderen via het contactformulier op deze site. Er is van alles mogelijk. Van een standaard portret tot een uitgebreid schilderij waar de gewenste personen in voorkomen. Een goed voorbeeld is het portretje dat ik laatst maakte van Ineke. Dat is een standaard portretje dat niet veel hoeft te kosten. Een dergelijk portret heb je al vanaf 500 Euro.

Om je een beetje en idee te geven over het maken van een standaard portretje kun je even het onderstaande filmpje bekijken. Hierin laat ik iets zien over hoe ik woon en werk in Hoek (Zeeuws Vlaanderen) en hoe ik het portretje van Ineke (mijn lief) zit te schilderen.

Maar je kunt er ook voor kiezen om iemand op doek te laten zetten waar een persoonlijk verhaal in verwerkt kan worden. Dat is natuurlijk aanzienlijk meer werk en moet dan ook meer kosten. Maar daar staat tegenover dat je dan ook echt iets aan de muur hebt hangen wat enorm veel toevoegt aan je leven en je interieur.

De wolkenoven - The cloudovenn

Je zou de geportretteerde kunnen plaatsen in een fantasiewereld die iets zegt over jezelf of over iets wat je samen beleefd hebt. Op het schilderij hierboven heb ik zo’n combinatie gemaakt van elementen die in één kader zijn samengevoegd. Dit werk maakte ik voor een expositie. Het is dus een vrij werkstuk, maar hier kan zomaar je geliefde in gezet worden in plaats van de dame die je nu ziet staan. Probeer je dat eens voor te stellen. Vrienden en familie zullen verbaasd staan als ze dit bij jou aan de muur zien hangen.

DSC_0003

Je zou er ook voor kunnen kiezen om een portret te laten maken van jezelf, of je geliefde, in bijzondere kleding, zoals op het schilderij hierboven waar ik een dame heb geschilderd in zo’n prachtige flamingo jurk. Elke dag dat je jezelf zo terugziet, aan de muur, ben je meteen weer trots. Zoiets voegt enorm veel toe aan je leven en interieur. Het is theater op doek. Een bijzonder rijke en persoonlijke toevoeging in huis.

Hoe groter het formaat hoe meer iets kost. Je kunt in overleg bepalen hoeveel je aan een dergelijk portret uit wil geven en samen komen we er dan wel uit. Alles is bespreekbaar.

Voor ideeën en suggesties kun je reageren op deze site via het contactformulier. Ook al heb je geen vast omlijnd plan. Ik kan je helpen met het ontwikkelen van een goed idee voor een portret in opdracht. Samen komen we daar altijd uit.

Expositie Martin Koole

Afgelopen weekeind bezocht ik, samen met mijn lief, de expositie van collega Martin Koole bij collega Ewald Sorbi te Zetten. Volgende maand zal ik zelf hier aanwezig zijn voor mijn Pinkster expositie. Ik ben een groot fan van het werk van Martin. Ineke kocht een tekening van hem en nog een verrassing voor mij.

Ineke met uiltje

Ineke en het uiltje

Het uiltje van Martin Koole hangt nu in mijn paleisje te Hoek.

DSC_0003

De verhuizing even terug

DSC_0006

Heel mooi en deskundig ingepakt en voorzien van de titel. Het schilderij ‘De verhuizing‘ was even terug in het atelier om het doek beter op te spannen. Dat was wat slap gaan hangen en daarom heb ik het even onder handen genomen. Dit is een van de schilderijen waar ik met veel plezier aan heb gewerkt. Fijn om het weer even terug te zien.

Welcome to the surface

Welcome to the surface

Vandaag de laatste hand gelegd aan ‘Welcome to the surface’. Aanvankelijk zag dit werk er iets anders uit, maar daar was ik niet tevreden mee. Nu wel. Het schilderij gaat over mensen die de top hebben weten te bereiken. Eenmaal daar aangekomen zagen ze dat er geen andere weg meer over was dan bergafwaarts. Tenzij je iets bovenop de top gaat bouwen. Een toren, die je status nog verder kan vergroten. En omdat de top bereiken voor velen niet voldoende was, werd er driftig gebouwd. Hoger en hoger werden de torens van de elite en er ontstond een wedijver wie de hoogste en meest indrukwekkende toren had. Sommige torens stortten weer in omdat ze gewoon te hoog werden. Nieuwe elite bouwt op de fundamenten van die vervallen torens verder aan hun eigen drang om hoger dan de top te komen.