Van Hoek naar Huissen

DCIM102GOPRO

DSC_0003Voor het eerst van mijn leven maak ik samen met Ineke een schilderij. Ik heb het voorzetje gegeven en Ineke gaat er nu op verder werken. In het atelier, hier in Hoek, bespreken we de ideeën en mogelijkheden en gaat Ineke alvast wat tekenen in houtskool.

Al vrij snel schetst ze een perfect beeld van haar ideeën en wil ik me er verder niet mee bemoeien omdat het nu haar beurt is om er iets bijzonders van te maken.

Na een eerste schets neemt ze het werk mee naar haar atelier in Huissen om er verder aan te kunnen werken in alle rust. Wordt vervolgd.

vage schetslijnen worden al zichtbaar

Op de foto is het niet goed te zien, maar in een snel tempo schetst ze de eerste contouren van haar plannen met dit werk. Ik ben heel enthousiast en ik kan iedereen al verzekeren dat dit een heel bijzonder werk gaat worden.

DSC_0004

DSC_0036Schilderij achterin. 217 kilometer te gaan om van Hoek in Huissen te komen.

Intussen ga ik al weer schetsen aan een nieuw schilderij dat we dit weekend samen bedacht hebben. Iets Zeeuws, iets nostalgisch, iets mystieks, iets sprookjesachtig, iets met mijn huis(je) op de achtergrond, Iets met de moestuin, iets met historie, iets met een zwart kapje uit Zaamslag en vooral iets met Ineke.

Lunafreak

DCIM102GOPRO

DCIM102GOPROVandaag is het echt fantastisch atelier-weer. Want als de zon schijnt lonkt de tuin en heel veel meer en met dit druilerige weer kan ik me helemaal focussen op mijn werk. Genoeg te doen, zoals je kunt zien. Ik werk nu aan meerdere doeken tegelijk. Als het ene doek droogt ga ik met het volgende verder. Vandaag leg ik de laatste hand aan ‘Lunafreak’. Als alles op tijd droog is gaat deze Donderdag al naar de galerie.

Lunafreak

Het is algemeen bekend dat de volle maan iets met mens, dier en natuur doet wat wij nog niet wetenschappelijk hebben weten te verklaren. Het is een van die mysteries die ons al eeuwen bezig houdt. In vroeger tijden dachten we dat er bij volle maan geesten tot leven kwamen, zoals weerwolven, Witte Wyven, heksen, spoken en demonen. Maar bovenal deed het verschijnsel iets met onszelf.

Bij volle maan raken we gepassioneerd in de liefde, ontstaat er een hang naar avontuur, of gaan we dromen van wonderbaarlijke gebeurtenissen. De volle maan wordt door ons beleefd. De een beleeft het meer dan de ander en iemand die er erg gevoelig voor is mag je een ‘Lunafreak’ noemen.

DSC_0001

Hierboven een werkoverzicht van vandaag. Het linkerwerk is voltooid en wacht op een geschikte bestemming. Het kleine, vierkanten werk is voltooid en behoort toe aan een serie (Metropolis) die ik pas ga tonen als er genoeg werk op dat thema is voltooid. De flamingo danseres nadert voltooïng en Lunafreak is nu voltooid.

DCIM102GOPRO

DCIM102GOPRO

Atelierview 16 Juni 2016

DSC_0004

DSC_0002Werken aan meerdere doeken tegelijk. Is altijd een hele organisatie, maar nu kan het. Mijn huidige atelier is er ruim genoeg voor. Het doek van Ineke en mij gaar binnenkort verhuizen naar Huissen, waar Ineke erop verder zal gaan in haar atelier en in haar eigen stijl.

Later gaan we er dan nog samen aan werken om het helemaal af te maken. Dit is voor mij, maar ook voor haar, uniek omdat we dat nog nooit gedaan hebben. Ik zie het als een enorme uitdaging en een eerste stap om samen te gaan schilderen in één kader.

Samenwerkingsproject

DCIM102GOPRO

DCIM102GOPROHet is nog een beetje een verrassing, maar dat Ineke en ik samen iets gaan maken hadden we al bedacht. Ik laat je een tipje van de sluier zien, want het moet wel een verrassing blijven. Als ik klaar ben met mijn deel van dit werk gaat het schilderij naar Huissen waar Ineke er op verder kan werken in haar eigen bekende stijl.

Zo zal een werk van ons beiden gaan ontstaan waar we natuurlijk mee gaan exposeren. Maar dat voor later. Het is voor ons beide een verrassing hoe we twee stijlen ineen gaan voegen. Het is een artistiek proces dat alle ruimte open laat voor spontaniteit. Daardoor kan het alle kanten op gaan die we boeiend vinden.