Het atelier op 30 Mei 2013

DSC_0023

Vandaag ben ik vooral bezig geweest met het schilderen van de bloemenwei. Die begint nu meer en meer naar mijn zin te geraken. Maar ik ben er nog lang niet.

DSC_0028

Het rood, zoals je het hier op de foto ziet, is veel te hel. In werkelijkheid is het meer corresponderend met de werkelijkheid. De digitale camera heeft er moeite mee om dat goed weer te geven. Er worden nu wel steeds meer details geschilderd. Maar ook dat is nog lang niet wat het moet zijn. Van grof schetswerk wordt alles steeds fijner geschilderd. Maar het eindresultaat is nog lang niet in zicht.

Het atelier op 23 Mei 2013

DCIM100MEDIA

In Baraque de Fraiture is vanmiddag sneeuw gevallen, in Zottegem valt de hagel met bakken uit de lucht en hier vooral regen en kou. Lente 2013 is dat. Ik ga daarom des te fanatieker aan de slag met mijn bloemenwei. Als het buiten geen zomer wil worden dan maar in het atelier.

Cartier terras

Cartier terras

Zo heet dit nieuwe werk(je). Het is 30 x 30 cm. De bril is van Cartier, het kopje thee maakt deel uit van mijn atelierservies en de ondergrond is de staalplaat van de etspers. Samen vormt dit een beeld van vakantie van een gelukkig mens. Ik denk aan een terrastafeltje. Ergens in een prachtig vakantieland, waar zorgen geen rol meer spelen omdat die aan de grens zijn achtergebleven.

DCIM100MEDIA

Na de laatste werkdag aan dit stilleventje ben ik naar de opening gegaan van Belcrum Beach. Daar tref ik zowat de hele Bredase kunstwereld. Supergezellig.

253277_241603032631408_514447181_n

En dit zag ik voorbijkomen op facebook (met dank aan Anita van Hal).