Weer vet in de krant

Vandaag is het 40 jaar geleden dat Mathilde, onder verdachte omstandigheden, stierf. Een dag om even bij stil te blijven staan en een dag waarop ik weer in de krant verscheen met een foto uit het atelier waar ik op te zien ben tijdens het werk aan het middelste doek van het drieluik dat ik aan het maken ben voor Mathilde’s 80-ste verjaardag.

De PZC, onze Zeeuwse krant, maakt ook melding van onze plannen om straks, op 7-7-2018, de Mathildedag te organiseren in Terneuzen. Srilaan wordt wel duidelijk dat Mathilde steeds meer in de belangstelling komt te staan. Na vele jaren afwezigheid is de Muze weer helemaal terug in onze hoofden.

Eigen huis

Als ik even bij Brenda langs ga, zij is de galeriehoudster bij Pot, heeft ze een leuke verrassing voor me in petto. Een van mijn schilderijen staat weer eens in een interieur tijdschrift. Dit keer in het blad ‘Eigen huis’.

Dit komt natuurlijk helemaal goed uit bij zo’n schitterende design en interieurzaak als Pot in Axel. Daar is het binnenkort, 15 Augustus, een beetje een feestdag. Het is dan Mariadag. Dat is meer een Belgische feestdag die ook hier in Zeeuws Vlaanderen meetelt. Die dag zal het hier wel gezellig druk worden met mensen die weten hoe ze hun huis willen stylen.

Ikzelf ben op dit moment ook mijn eigen huis aan het stylen. Meer in Hoekse plattelandsstijl. De bouw van het kolenkot is in volle gang. Landelijk leven begint steeds meer vorm te krijgen. Hier komen straks de kolen in te zitten om de Rayburn en de kachel te voeden in koude winterdagen.

In de (Zeeuwse) krant

Vandaag breeduit in de Zeeuwse krant (PZC). Het plan om een Mathildedag te organiseren is opgepikt door de pers. Anne Mannaerts (Galerie Lokaal 54), collega Elaby Berger en ik staan met ons plan in de krant.

Wat me de laatste tijd opvalt is dat Mathilde weer behoorlijk sterk in het nieuws opduikt. De reden daarvan is, zonder enige twijfel, het boek van Lisette de Zoete over de muze dat onlangs is verschenen. Daardoor kwamen wij op het idee om de Mathildedag te gaan organiseren en dat zal ongetwijfeld ook de inspiratiebron zijn geweest voor alle andere initiatieven rondom dit fenomeen. Morgen gaan we, Ineke en ik, naar Amsterdam om het feestje van Fong Leng te bezoeken. Ik ben heel benieuwd hoeveel Amsterdammers we kunnen verleiden tot een bezoek aan onze stad aan de Schelde.

Ballunatics 8 op de kaart gezet

Het assortiment kaarten is weer uitgebreid. Naast de kaarten van mijn Zeeuwse werk (Groeten uit Hoek) is er de kaart van Ballunatics 8 aan toegevoegd. Ballunatics 7 zal weldra volgen. Deze kaarten zijn straks voor €0,50 Cent te koop bij de galeries waar ik permanent exposeer en tijdens eigen exposities.

Flyer in de maak

0002wv

Omdat ik steeds vaker op gelegenheden verschijn waar mijn werk wordt getoond is de vraag om een eenvoudig flyertje niet langer meer te negeren. Ik heb iets in elkaar geflanst wat hopelijk volstaat. Het drukwerk wordt nu verwerkt en ik verwacht het 23 december binnen te hebben. Mooi op tijd voor de vertelavond in ‘Het podium van Zaamslag’, waar enkele van mijn Zeeuwse werken komen te hangen tijdens die vertelavond.

Ook bij de galeries waar ik momenteel exposeer komt de flyer te liggen. De verkooppunten voor mijn werk worden binnenkort uitgebreid. Later meer hierover.

Hoekse kaarten

dsc_0005

dsc_0003Vandaag zijn de eerste Hoekse ansichtkaarten binnen gekomen. 1000 stuks om te gaan testen of het aanslaat. Op de kaart staat het schilderij ‘Het behouden huis’. Het eerste schilderij dat ik maakte van mijn huis(je). Als het aanslaat gaat meteen de volgende kaart in productie (Zondagse kool) en zo zullen dan steeds meer kaarten van mijn werk in omloop gebracht worden.

69b3468f43f9ee324136cf4eed9180fc

En de kaarten zijn te verkrijgen bij Villa Vera, tevens ons postkantoor, te Hoek (Sint Hubrechtstraat 10A).

Mijn werk op tv

dsc_0001

Collega Jeroen (Quirijns) belde me met enige opwinding in zijn stem op. “Je schilderijen zijn op televisie.” Maar ik heb geen tv. Dat heeft niets met het geloof te maken, of zo, maar ik vind een tv een erg lelijk ding en als ik iets wil zien kijk ik wel op de Mac.

dsc_0004

Het programma heet Binnenstebuiten en is van de KRO – NCRV. En als ik dat dan opzoek zie ik een oude bekende. Astrid. Zij heeft haar eigen superhuis ontworpen in Oisterwijk en dat helemaal naar eigen smaak ingedeeld. Een smaak die ik bijzonder mooi vind. Heel anders dan bij mij, maar mijn paleisje is ook niet te vergelijken met dat echte paleis van Astrid. Toch zie ik overeenkomsten en zie ik ook dat we houden van dezelfde dingen. Maar in ieder geval zie ik hier ook twee van mijn schilderijen terug.

Kaarten in de maak

0001q4

Omdat er eigenlijk geen leuke ansichtkaarten te verkrijgen zijn in mijn dorp kwam ik, door de dame van ons postkantoor, op het idee om de Zeeuwse schilderijen op ansichtkaart formaat uit te gaan geven. De eerste, ‘Het behouden huis’ is al in druk. Die verwacht ik komende week binnen. We gaan kijken of het aanslaat en als dat zo is volgen er meer.

0001sh

00019u