Red & blue

De titel van dit nieuwe werk is ‘Red & blue for a colorised clue’. Het wordt weer eens een zeer fijntjes uitgewerkt geheel. Elk glansje, plooitje, draadje en tintje komt erin te zitten en dat kost me weer aardig veel moeite en tijd om te maken, maar het loont de moeite wel.

De twee kinderportretjes heb ik zo goed als voltooid en staan even te drogen voor een laatste laag en finnishing touch. Het atelier staat nu vol met werk dat niet voltooid is en wat eerst voltooid moet worden eer in aan een volgend schilderij begin. Een nieuw project wordt tussendoor ontwikkeld. Na de drukte rond de Mathildedag was ik even genezen van grote projecten, maar het bloed kruipt toch waar het gaan kan en de eerste contouren van iets spectaculair nieuws beginnen al weer op te doemen. Ook het plan om les te geven gaat de serieuze kant op. Ik zal het straks drukker krijgen dan ooit, maar dat bevalt me wel.

En nu weer verder

Na de Mathildedag en de expositie in het oude postkantoor, wat daar op volgde, was het even rustig in het atelier, maar niet helemaal. Ik kan het toch niet laten om door te werken en nieuwe dingen te bedenken. Feitelijk heb ik nu mijn handen weer bijna vrij om voor mezelf aan de slag te gaan in het atelier. Maar er loopt nog één expositie bij Lokaal 54 in Terneuzen waar ‘Mathilde in de hemel’ te zien is plus het werk van vele andere kunstenaars. Deze expositie loopt nog tot 19 Augustus.

‘Mathilde in de hemel’ 60 x 100 cm. Olieverf op heel linnen €2.300,-. Nu te zien bij Galerie-Kunstcafé Lokaal 54 in Terneuzen.

Het drieluik staat hier tijdelijk opgeslagen in afwachting van een definitieve bestemming. Daarover lopen nu onderhandelingen met de Gemeente Terneuzen. Nieuw werk staat al weer op de ezels en ik ben nog bezig met het maken van twee kinderportretjes.

Daarnaast heb ik het plan opgevat om les te gaan geven. Ik moet nu uitzoeken hoe en waar ik dat ga doen, want mijn eigen atelier is daar niet geschikt voor. Er staat gewoon te veel zooi, die ik niet kwijt wil, en er is eigenlijk geen accommodatie of sanitaire voorziening. Ook overweeg ik de mogelijkheid om (gast) les te gaan geven bij collega’s die dit al langer doen. Kortom. Kley zit niet stil.

Laatste week expo in het postkantoor

In het atelier ben ik aan het werk aan twee portretjes van twee prachtige kindjes. Daar vul ik de ochtend mee, want vanmiddag zit ik weer op te passen op de kunsten in het oude postkantoor van Terneuzen.

Daar staat het drieluik en hangt ‘Mathilde in de hemel’, van mijn hand en natuurlijk ook veel werk van mijn mede-exposanten.

Mathilde Blanc Sec. 75 x 50 cm. Olieverf op heel linnen. VERKOCHT

‘Mathilde in de hemel’, met op de tafel, flessen Mathidewijn ‘Mathilde Blanc Sec’, waar ik een schilderij over maakte wat nu via Galerie Sille in Oudewater is verkocht.

De crowdfunding actie voor de Mathildedag loopt nog steeds. Je kunt in Terneuzen nog kiezen tussen de fles Mathildewijn en de art-print van het middelste doek van het Mathilde drieluik. Zelf ben ik vanmiddag en morgenmiddag aanwezig van 13.00 u. tot 18.00 u. Dus als je zin heb, kom gezellig langs. Dan laat ik je alles zien. Volgende week is de expositie in het oude postkantoor beëindigd. Die in Galerie Lokaal 54 loopt dan nog door tot 19 Augustus.

Maar wie iets van mijn werk wil zien bij Galerie Sille in Oudewater kan daar ook terecht, want daar loopt de zomerexpositie van 2018 nog door tot 1 September. Daar tref je o.a. Ballunatics 8 aan waar ook nog een stukje Terneuzen op staat.

Ballunatics 8 100 x 160 cm. Oliverf op linnen. €7500,-

De kerktoren op dit schilderij is die van de voormalige Sint Willibrordeskerk van Terneuzen. Een kerk waar destijds Mathilde beslist moet hebben rondgelopen en waar vast nog wel iets meer over te vertellen valt. Maar bij Galerie Sille is nog meer te zien.

Streepjescode 80 x 80 cm. olieverf op heel linnen. €1750,-

Deze onder andere. ‘Streepjescode’. Een lekker vlot geschilderd schilderij en daardoor voor een heel leuk prijsje te koop. Het gave aan dit werk vind ik de werking van die zwart-witte streepjes. Hierdoor ontstaat iets absracts in het realisme. Die combinatie vind ik heel boeiend. Abstractie is iets wat mij, ondanks het feit dat ik altijd in het realisme werk, heel erg kan boeien. De laatste tijd ben ik daarom ook aan het zoeken geslagen naar een combinatie daarvan in het realisme. Een geweldig leuke en spannende zoektocht waar ik hopelijk straks iets in ontdek waar ik mee verder kan. Maar dat zie je dan tegen die tijd wel.