De workshop van 10 November

Vandaag hield ik de workshop traditionele schildertechniek in het Kunstcafé van Tine van der Zee. Om te beginnen heeft Tine een ideale locatie voor een dergelijke workshop aan huis waar enorm veel stemming aanwezig is wat de sfeer meteen helemaal goed maakt.

Met negen cursisten maakten we er vooral een heel gezellige dag van met goede resultaten.Taartjes, koffie, thee en een lunch waren perfect door Tine verzorgd.Ik hoefde alleen maar uit te leggen hoe je met traditionele technieken aan de slag moest gaan.

Het werd een erg leuke dag die voor herhaling vatbaar is. Een volgende workshop staat al in de planning. Daarvoor kun je het beste deze site in de gaten houden en mijn facebook pagina.

 

Workshop

Ter info voor alle liefhebbers van deze schildertechniek. 10 November is het zover. In samenwerking met Tine van der Zee hou ik je een dag lang an het werk met traditionele schilder technieken en een eitje. Zie hieronder het bericht van Tine op facebook.

Atelier10

Workshop schilderen bij Atelier10 in het Kunstcafé:
Een eitje!
Zaterdag 10 november geeft de bekende kunstschilder Roeland van der Kley www.atelierroelandvanderkley.nl een workshop (olieverf)schilderen volgens de traditionele schildertechniek die hij zelf ook hanteert.
Roeland geeft je een inkijk in deze schildertechniek met een prachtig resultaat.
De workshop duurt van 10.00 tot 16.00u.
Voor wie? Voor iedereen die van schilderen en techniek houdt. Je hoeft geen ervaring te hebben. De workshop wordt helemaal begeleid.
Materiaal (linnen schildersdoekje 20 bij 20cm, gebruik van kwasten, verf, ezels etc.) koffie/thee koek en een lekkere lunch en meer zijn hierbij inbegrepen.
Kosten 95,=
Doel van de workshop is het aanleren van deze techniek én een gezellige, ontspannen dag hebben natuurlijk. Een uitgebreide beschrijving een hele dosis praktische informatie en een zelfgeschilderd EITJE neem je mee naar huis.

JE ZULT VERSTELD STAAN VAN JE EIGEN KUNNEN!
Heb je zin….geef je snel op.

Atelier10 (Kunstcafé)
Zwingelspaansedijk 22
4793se Fijnaart

Het filmpje voor de workshop

Voor de workshop heb ik dit filmpje gemaakt voor de genen die deze willen volgen en die willen weten waarmee ze na de workshop mee naar huis gaan. Het schilderen van ene eitje lijkt heel simpel, en voor mij is dat het eigenlijk ook, maar voor wie nog nooit geschilderd heeft is het een pracht van een onderwerp waar heel veel over te vertellen valt en waar heel veel informatie in zit.

In het filmpje kan ik onmogelijk alles uitleggen. Dat doe ik wel tijdens de workshop. Maar het geeft wel een aardige indruk van wat je kan verwachten. Het is de bedoeling dat iedere cursist aan het eind van de dag met een zelf geschilderd werkje naar huis gaat en met natuurlijk een hoop informatie over het werken in traditionele schilder technieken.

En hierboven zie je dan het eindresultaat in een lijst die ik hier speciaal voor gemaakt heb.